Pannonhírnök
Keresés
Close this search box.

Újra Miskolcé az Avas szálló

18 év után ismét a város tulajdonába került az egykor nagynevű Hotel Korona Szálloda, a későbbi Avas szálló.

18 év után ismét a város tulajdonába került az egykor nagynevű Hotel Korona Szálloda, a későbbi Avas szálló. 2015.április 15-én felszámolói liciteljáráson 155 millió forintért a helyi  önkormányzat visszavásárolta a belváros egyik legmeghatározóbb épületét.

Miskolc- Avas szálló PTV Fotó: Vona Ildikó
Miskolc- Avas szálló főhomlokzat
PTV Fotó: Vona Ildikó

1997-ben a Multicasa Consulting megvette és vállalta, hogy 2 éven belül felújítja. Bontási, valamint építési munkákat végeztek ugyan, de a határidőt többször módosították, végül 2010-ben a beruházó elvonult. A műemlékvédelem alatt álló épület állaga azóta folyamatosan romlott.

Miskolc- Avas szálló hátsó homlokzat PTV Fotó: Vona Ildikó
Miskolc- Avas szálló hátsó homlokzat
PTV Fotó: Vona Ildikó

A 18 évvel ezelőtti eladáskor az Avas szálló társasházként lett bejegyezve, a benne található Kossuth Mozi albetéte azonban végig az önkormányzat tulajdonában maradt. Az alapító okiratban szerepel: az albetéteseknek elővásárlási joguk van. Az évek során a Multicasa Consulting felszámolás alá került, a szállót pedig többször is meghirdették értékesítésre, de eredménytelenül. Így vált lehetővé, hogy a licitálók a becsérték 50 %-áért megvegyék az épületet.

A legutóbbi licitáláskor az önkormányzatnak, egyedüli ajánlattevőként 155 millió Ft-ért sikerült megszereznie az Avas szálló tulajdonjogát. Egy korábban készült tanulmány szerint a város akkor tudná a legjobban hasznosítani az épületet, ha szállodaként üzemeltetné.

MEGOSZTÁS
Facebook
Twitter
LinkedIn
További cikkek