Pannonhírnök
Keresés
Close this search box.

Nagyváradon fejezte be erdélyi jótékonysági koncertsorozatát Mága Zoltán hegedűművész

Nagyváradon fejezte be hétfőn erdélyi jótékonysági koncertsorozatát Mága Zoltán hegedűművész.

Nagyváradon fejezte be hétfőn erdélyi jótékonysági koncertsorozatát Mága Zoltán hegedűművész.

A világhírű előadóművész a nyolcnapos koncertsorozat utolsó előadása előtt a magyar közmédiának elmondta, a koncertekre több mint 15 ezren látogattak el, és több mint 10 millió forint adományt sikerült gyűjteni. Kijelentette: a magyar nemzet történetében mindig is az együttműködés időszakai voltak sikeresek, és az idei év a jótékonyság és az összefogás jegyében zajlik Magyarországon.

“Mindenkit arra biztatnék, próbálja ki, milyen csodálatos érzés kezet nyújtani embertársának. Hiszen soha nem tudhatjuk, mikor szorulunk mi magunk is segítségre. S akkor Isten küldeni fog olyan embereket, akik bennünket támogatnak a nehéz időkben. Köszönet illeti a magyar kormány és az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy támogatásukkal eljuthattunk Erdélybe, hirdetni az összefogás és a szeretet erejét” – jelentette ki a művész.

Az erdélyi koncertsorozatot a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) nőszervezete szervezte. Biró Rozália szenátor, a nőszervezet elnöke a közmédiának adott nyilatkozatában úgy vélekedett, hogy a templomi előadássorozat egyfajta előkészület volt a húsvétra, és hitben is megerősítette azokat, akik meghallgatták valamelyik előadást, és egy nemes célra adakoztak. A célt valamennyi helyszínen a helyi nőszervezet határozta meg.

Marosvásárhelyen a Szent Erzsébet társulás gondozottjai, Csíkszeredában az Áradat Egyesület lelkisegély-szolgálata, Sepsiszentgyörgyön a bántalmazott nőkkel foglalkozó Szentkereszty Stephanie Egyesület, Nagyenyeden a helyi kórház, Zilahon a szilágycsehi Down Sindroma Egyesület, Kolozsváron a Yuppi Tábormozgalom Egyesület, Szatmárnémetiben a Gyöngyszem Egyesület és a Szatmár Egyházmegyei Caritas Szervezet, Nagyváradon pedig a Diakonia Alapítvány és a Caritas Katolika részesült a támogatásban.

kép: pestpilis.hu

MEGOSZTÁS
Facebook
Twitter
LinkedIn
További cikkek