Pannonhírnök
Keresés
Close this search box.

Egyre több a családbarát munkahely Miskolcon

Az elmúlt héten négy miskolci közintézmény kapott Családbarát Munkahely címet.

Kilencedik alkalommal hirdetett pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma családbarát munkahelyek kialakítására és fejlesztésére. Az elmúlt héten négy miskolci közintézmény: a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház, a borsodi Kormányhivatal, a Miskolci Törvényszék és a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. kapott Családbarát Munkahely címet.

A támogatásra olyan vállalatok pályázhattak, ahol már bevezették például a rugalmas munkaidőt, az otthon végezhető munkát, az életpályamodellt. Idén az 52 győztes Novák Katalintól vehette át a díjat, Budapesten.

 

Úszómedence a Borsod megyei kórház élményparkjában (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

 

Kedden a négy miskolci nyertes közös sajtótájékoztatót tartott a borsodi megyeszékhelyen. A médiaeseménynek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház adott otthont, amelyet főigazgatója, Dr. Révész János mutatott be.

Az újságírók megtekinthették az egészségügyi intézmény élményparkját, ahol éppen kórházi dolgozók gyermekei fürödtek a feszített víztükrű medencében, s tréningeztek a szabadtéri kondiparkban. A főigazgató elmondta, a kórház sokféle családbarát intézkedést vezetett be azért, hogy még vonzóbbá tegye az egészségügyi pályát. Az ide jelentkező fiatal orvosok számára rezidenslakásokat tudnak biztosítani, és támogatják a gyerekvállalást is. A kórház területén működik egy óvoda, ahová a dolgozók, amikor megérkeznek a munkába, be tudják adni gyermekeiket, majd munkavégzés után 5 perccel már értük is mehetnek. A most elnyert Családbarát Munkahely cím mellé járó összeget – a tervek szerint – családi rendezvények lebonyolítására fordítják majd.

 

Szabadtéri kondipark a kórház területén (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

 

Dr. Répássy Árpád, a Miskolci Törvényszék elnöke tájékoztatott, hogy az országos bírósági hivatal elnöke 2019-et a karrier, család és egészség évének nyilvánította, ezért a Miskolci Törvényszék elkészítette a „Családi kisokos 2019.” kiadványt, amelyben összegyűjtötték és közérthetővé tették a családokat segítő kedvezmények, támogatások fajtáit, jogszabályait. Június elején a Miskolci Törvényszék, valamint a Miskolci Állatkert és Kultúrpark együttműködési megállapodást kötött a szabadidő kellemes eltöltésére.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatalnak a most elnyert elismerés két és félmillió forintot jelent.  Dr. Gerőcs-Tóth Andrea főigazgató elmondta: az összeget a dolgozók gyermekeinek nyári táboroztatására fordítják. Családi napközi formájában hét héten keresztül, heti huszonöt gyermek kap majd – munkaidőben – teljes ellátást.

 

Sajtótájékoztatón a nyertes intézmények vezetői: (b-j) Novák Irén, Dr. Répássy Árpád, Dr. Révész János, Dr. Gerőcs-Tóth Andrea (Fotó: Vona Ildikó/PannonHírnök)

 

A Miskolci Kulturális Központ ügyvezetője, Novák Irén arról tájékoztatott, hogy a megtett intézkedések között szerepel náluk a rugalmas munkaidő, – bizonyos munkakörök esetében – az otthonról végezhető munkavégzés bevezetése. Munkatársaik ingyenesen vagy kedvezményesen vehetnek részt a cég által szervezett programokon, foglalkozásokon. Élménysarkokat is kialakítottak, hogy hétvégén, ünnepnapokon, amikor az intézmény munkatársai dolgoznak, ott lehessenek velük a gyermekeik. A Miskolci Kulturális Központ már második alkalommal nyerte el a Családbarát Munkahely elismerést.

További cikkek