Pannonhírnök
Keresés
Close this search box.

Megnyitotta 196. évadát a Miskolci Nemzeti Színház

A miskolci teátrumban szeptemberben és októberben már hat új bemutatót láthat a közönség hangzott el az évadnyitón

Évadnyitó társulati üléssel indította szerdán délelőtt a 2019-2020-as évadát a miskolci teátrum. Szeptemberben és októberben már hat új bemutatót láthat a közönség, az idei repertoárban pedig 17 új produkció szerepel. Három helyszínen opera, balett, musical, operett, mesejáték, klasszikus és kortárs színdarabokkal várják a nézőket.

 

A mikrofonnál: Rusznyák Gábor főrendező (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

 

Béres Attila igazgató a társulati ülésen elmondta, hogy folytatni kívánják azt az elmélyült műhelymunkát, amely a miskolci teátrumot az igazi minőséget képviselő színházak közé emelte. Az elmúlt évadban tíz fesztiválmeghívásnak tettek eleget, a Színikritikusok Díján összesen hat kategóriában kapott jelölést a Miskolci Nemzeti. Az elmúlt szezonban közel száznegyvenháromezer nézőjük volt – a beavató és tantermi előadásokkal együtt csaknem száznegyvennyolcezer –, s az idei évad célkitűzései között szerepel ennek a számnak a további növelése.

 

Pillanapkép az évadnyitóról: színészek a nézőtéren (Fotó: Gálos Mihály Samu/ Miskolci Nemzeti Színház)

 

A társulat új tagokkal bővült: Czvikker Lilla, Koller Krisztián, Konfár Erik és Rusznák Adrienn színművészek mellett két új táncművész is érkezett, Isabell Weigner és Kozma Johanna. Lőrinczy Attila dramaturgként csatlakozott, Rusznyák Gábor pedig mostantól főrendezőként folytatja munkáját Miskolcon.

Október közepéig hat új bemutatóra kerül sor, és több fesztiválmeghívásnak is eleget tesz a színház. A Városmajori Szabadtéri Színpadon látható a Játék a kastélyban című előadásuk (augusztus 29-én), a Cyrano című produkciójuk vendégszerepel a Vidéki Színházak Fesztiválján (szeptember 5-én), a Miskolci Balett pedig Negyed című előadását viszi el az Egri Stúdiószínházi Táncfesztiválra (szeptember 28-án).

 

Béres Attila direktor évadnyitó beszéde (Fotó: Gálos Mihály Samu/ Miskolci Nemzeti Színház)

 

Szeptember első vasárnapján szabadtéri rendezvénnyel hirdeti meg Miskolc főutcáján új évadát a színház. Délelőtt családi- és gyermekprogramokkal, míg este különleges meglepetésekkel várnak minden érdeklődőt.

(Nyitókép: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

További cikkek