Pannonhírnök
Keresés
Close this search box.

Három frakcióval megalakult Miskolc új közgyűlése

A városháza Dísztermében péntek délután ünnepélyes eskütétellel megalakult Miskolc közgyűlése. A grémium 27 önkormányzati képviselőből áll, és három frakció jött létre: a Velünk a Város, a Fidesz és a KDNP.

Az ülésen megalakultak a városvezetés munkáját segítő bizottságok: Jogi és Ügyrendi (elnöke: dr. Simon Gábor), Pénzügyi (elnök: dr. Kiss János), Városgazdálkodási és -üzemeltetési (elnök: Badány Lajos), Rendészeti (elnök: Szilágyi Szabolcs), Köznevelési, Kulturális, Turisztikai, Ifjúsági és Sport (elnök: Szopkó Tibor), valamint Egészségügyi, Szociális és Környezetegészségügyi Bizottság (elnök: Fodor Zoltán).

Veres Pál polgármesteri esküje (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

 

Hat feladatkör tekintetében választott a közgyűlés tanácsnokokat. Ők Badány Lajos (fejlesztési), dr. Mokrai Mihály (gazdálkodási), Részvész Péter (üzemeltetési), Hegedüs Andrea (humánpolitikai), Borkuti László Imre (közművelődési és turisztikai), valamint dr. Alakszai Zoltán, Molnár Péter és dr. Simon Gábor (koordinációs) tanácsnokok. Feladatuk a munka felügyelete, irányítása, a kapcsolattartás és a fejlesztési tervek kidolgozásában történő közreműködés lesz.

 

Képviselők eskütétel közben és (jobbra elől) Varga Andrea alpolgármester (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

 

Veres Pál polgármester javaslatára a képviselők titkos szavazással alpolgármesternek Varga Andreát választották. Hogy szükség van-e több alpolgármesterre is, az majd a későbbiekben fog kiderülni.

További cikkek