Pannonhírnök
Keresés
Close this search box.

Megnyílhat a szlovák légtér az ungvári reptér előtt

Az ungvári kifutópálya az ukrán-szlovák államhatárnál ér véget, így az itt fel és leszálló gépek kizárólag Szlovákián át tudnak repülni.

Ukrajna és Szlovákia megállapodott arról, hogy az Ungvári Nemzetközi Reptér le és felszálló gépek használhatják a szlovák légteret – számolt be a hírről a Mukachvevo.net.

Mint ismert az ungvári kifutópálya az ukrán-szlovák államhatárnál ér véget, így az itt fel és leszálló gépek kizárólag Szlovákián át tudnak repülni. Így a légikikötő működéséhez elengedhetetlen a két ország kormánya között megkötött légtérhasználatról szóló kétoldalú megállapodás.

Az ukrán infrastrukturális minisztérium csütörtökön azt közölte, hogy december 17. és 18. kétoldalú tárgyalásokat folytattak, amelynek során elfogadták a szlovákiai légtérhasználatról szóló megállapodás szövegét. Az egyezményt mindkét ország kormányának jóvá kell hagynia. Vladiszlav Kriklij ukrán infrastrukturális miniszter közölte, megtesz mindent annak érdekében, hogy az szerződés a lehető leghamarabb elfogadásra kerüljön. Abban bízik a szlovák oldal is hasonlóan jár majd el.

Forrás: Mukachevo / KárpátHír

A nyitókép illusztráció.

További cikkek