Pannonhírnök
Keresés
Close this search box.

Visszamenőleges hatállyal tiltották el Kim Rasmussent

Rasmussen elárulta, voltak már kezdeti tárgyalásai dán és külföldi klubcsapatoknál, de konkrétumról még nem tud beszámolni.

Visszamenőleges hatállyal két hónapra tiltotta el Kim Rasmussent a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF), így a magyar női válogatott menesztett szövetségi kapitánya ismét tevékenykedhet.

A dán TV2 honlapján hétfőn megjelent interjúban az edző elmondta: az eltiltás mellett 35 ezer koronás (1,5 millió forint) pénzbüntetést kapott.

Decemberben a Japánban rendezett olimpiai kvalifikációs világbajnokságon a magyarok a csoportkör utolsó fordulójában egy góllal kikaptak Romániától, így nem jutottak a középdöntőbe. Rasmussent a meccsen előbb sárga lappal figyelmeztették, majd a hajrában a reklamálása miatt kétperces kiállítással sújtották csapatát. A játékvezetői tévedésekkel tarkított összecsapás után az edző sportszerűtlenül viselkedett, nem megfelelő szóhasználattal élt a sajtótájékoztatón, ezért az IHF a magyarok kiesése után azonnali hatállyal felfüggesztette.

A válogatott a rossz szereplés ellenére kijutott az olimpiai selejtezőtornára, ahol Szerbia, Kazahsztán, valamint Oroszország lesz az ellenfele március 20-tól 22-ig. A győri tornán már a Danyi Gábor, Elek Gábor edzőpáros irányítja a csapatot, mert Rasmussent a magyar szövetség január 7-én felmentette.

A dán tréner hétfőn elmondta, visszamenőleges hatállyal tiltották el két hónapra, vagyis ismét szabadon dolgozhat. Az eredeti döntés három hónap volt, de ebből egyet elengedtek a bocsánatkérése miatt.

“Rendkívül megkönnyebbültem. Immár a jövőbe tekintek, és most már semmi nem akadályoz, hogy ismét munkát vállaljak. Remélem, hamarosan megint lehetőséget kapok, és a lehető leghamarabb leülhetek a kispadra” – nyilatkozta.

Hozzátette, súlyosabb büntetés esetén biztosan a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordult volna, hiszen nagyon tartott tőle, hogy egy életre eltiltják. Mint kifejtette, pénzbüntetése kapcsán nem számít a magyar szövetség segítségére.

“Nincs mit tenni. Én voltam, aki ezt mondta, szóval nekem kell fizetnem” – utalt a sajtótájékoztatón elhangzott káromkodására.

Rasmussen elárulta, voltak már kezdeti tárgyalásai dán és külföldi klubcsapatoknál, de konkrétumról még nem tud beszámolni. Elismerte, a dán női válogatott szövetségi kapitányi posztja számára is egy álom, vagyis nagyon szívesen irányítaná hazája legjobbjait.

MTI

A nyitókép illusztráció.

MEGOSZTÁS
Facebook
Twitter
LinkedIn
További cikkek