Pannonhírnök
Keresés
Close this search box.

Múltról, jelenről és jövőről tanácskoztak a vukovári magyarok

Egyesületünkben nagyon aktív munka folyik, szinte nincs olyan hét, hogy ne jönnénk össze legalább egyszer. Ezt a lendületet szeretnénk megtartani a továbbiakban is.

Február utolsó hetében tartotta meg évi közgyűlését a Vukovári Magyarok Egyesülete. A tanácskozáson szó volt az elmúlt évről, az aktualitásokról, valamint a jövőbeli tervekről is.

Tizenkét évvel ezelőtt, 2008-ban alakult meg a Vukovári Magyarok Egyesülete, melynek tagjai aktívan részt vesznek a város és a megye kulturális életében. A helyi Magyarok Otthonában megtartott rendszeres összejöveteleik mellett nagysikerű hagyományos rendezvényeik is vannak, ilyen a vukovári magyar bál, amely mára nemcsak a horvátországi magyarság, hanem a régió egyik legszínvonalasabb társasági eseményévé nőtte ki magát. Minden ősszel megemlékeznek a honvédő háború során elesett helyi magyarokról is, de szinte a város összes rendezvényén is képviseltetik magukat. Az egyesület nemrég tartotta meg hagyományos évi közgyűlését, amelyen Jakumetović Rozália elnök beszámolója hangzott el a múlt évi tevékenységről, a beszámoló elfogadása után az idei tervekről beszéltek az egyesület tagjai.

– Egyesületünkben nagyon aktív munka folyik, szinte nincs olyan hét, hogy ne jönnénk össze legalább egyszer. Ezt a lendületet szeretnénk megtartani a továbbiakban is, hiszen egyesületünk egy nagy családdá vált az elmúlt 12 év során. A már hagyományos rendezvényeink sorát és a tevékenységünket is folyamatosan bővítjük – mondta Jakumetović Rozália, az egyesület elnök asszonya.

Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS)

A nyitókép illusztráció.

További cikkek