Pannonhírnök
Keresés
Close this search box.

Ennyit lehet keresni idén a diákmunkával

A diákszövetkezetek állásajánlatait böngészve az enpenzem.hu portál azt találta, hogy Balatonon kempingben bruttó 1000 forintot fizetnek óránként recepciós állásra.

A koronavírus-járvány után a gazdaság újranyitásával most ismét egyre több a kereseti lehetőség. A fesztiválok elmaradása miatt a tipikus nyári munkák egy része nem elérhető, de a vendéglátás, a turizmus már keresi a tanulókat a nyári szezonra. A minimálbér emelése itt is nagyobb órabéreket hozott.

A minimálbér óradíja idén bruttó 926 forintra nőtt a tavalyi 857 forintról, ennél ők sem kaphatnak kevesebbet. A garantált bérminimum, azaz a szakképzettséghez kötött munkáé pedig bruttó 1211 forint lett a tavalyi 1121 forint után. Ez bruttó 7410, illetve 9690 forintos napibért jelent.

Hol, mennyit fizetnek?

Az biztos, hogy a diákokat tömegesen foglalkoztató nyári fesztiváloknak lőttek, de a vendéglátásban és a turizmusban már keresik a fiatalokat a munkára.

A diákszövetkezetek állásajánlatait böngészve az enpenzem.hu portál azt találta, hogy Balatonon kempingben bruttó 1000 forintot fizetnek óránként recepciós állásra, büfében, pultosként, fagyisként végzettre pedig 1200 forintot. Kisközértben a garantált bérminimum órabérét, bruttó 1211 forintot is megadnak, gyorsétteremben pedig sokszor magasabb kezdő órabért is hirdetnek – 1150,1200, 1300 forintot -, amit a pótlékok még jelentősen feljebb tornázhatnak. Egy másik gyorsétteremláncnál a bruttó kezdő órabér 960 és 1050 forint között alakul.

A teljes cikket ITT olvashatja.

A nyitókép illusztráció.

További cikkek