Pannonhírnök
Keresés
Close this search box.

Több mint 1,2 milliárd forintból építettek irodaházat Pécs belvárosában

Egy leromlott állapotú, mintegy tíz éve használaton kívüli épület átalakításával építettek modern, többszintes irodaházat és parkolót a pécsi belvárosban több mint 1,2 milliárd forintos beruházással – közölte a baranyai megyeszékhely helyhatósága az MTI-vel.

    Az önkormányzat közleményében azt írták, hogy a Terület- és településfejlesztési operatív program pályázatán nyerték el 2016-ban a beruházáshoz szükséges támogatást, amiből a korábbi pécsi “Ifjúsági Ház” épületének adtak új funkciót.
Közölték: az épületnek mind a külső, mind a belső része teljesen megújult, a korábbi kétszintes létesítmény újabb emelettel bővült, kicserélték a nyílászárókat, megújult a külső hő- és vízszigetelés, továbbá új gépészeti és villamos rendszert hoztak létre.
A pécsi belvárosban felújított épület és a megyeszékhely legforgalmasabb bevásárlóközpontja közé ékelődő – korábban részben kaviccsal burkolt és mintegy 240 autó befogadására alkalmas – parkolót is fejlesztették az 1 milliárd 216 millió forintos beruházás során. Ennek részeként csaknem ezer négyzetméternyi új zöldterület is létesült, s a fák számát megduplázták.

MEGOSZTÁS
Facebook
Twitter
LinkedIn
További cikkek