Pannonhírnök
Keresés
Close this search box.

Európa legszebb villamosa lett a miskolci

Gyönyörűséges mesevilágba csöppent, aki felszállt Miskolcon a tízéves ötödik alkalommal győzötes, Európa legszebb adventi villamosára.

Ötödik alkalommal győzött és nyerte el az Európa legszebb adventi villamosa címet Miskolc azon a nemzetközi versenyen, amit az MHD86 cseh közlekedési portál indított.

Idén tizenegy ország huszonhárom járműve versenyzett a megtisztelő címért. Az olvasók szavazatai alapján első helyen Miskolc, a másodikon Pilsen, a harmadikon Prága ünnepi szerelvénye végzett. De voksolni lehetett többek közt Amszterdam, Bázel, Zürich, Krakkó, Budapest, Pozsony, Graz karácsonyi járatára is.

A nyertes villamos belseje (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

 

A győztes jármű 2022. január 6-ig közlekedik még Miskolcon, a Tiszai pályaudvar – Felső-Majláth végállomások között, és bárki felszállhat rá, aki érvényes jeggyel, bérlettel, illetve utazásra jogosító okmánnyal rendelkezik.

Tízedik éve gördült ki a remízből az ünnepi díszbe öltöztetett, Tatra típusú szerelvény advent első vasárnapján. A mozgó mézeskalács házikó belseje idén megújult: most A szépség és a szörnyeteg mese szereplői várták az utazóközönséget.

Belle és a Szörnyeteg (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

 

Gyönyörűséges mesevilágba csöppent, aki felszállt a tízéves adventi villamosra. A kívülről már jól ismert mézeskalács házikó a jubileum alkalmából belül arany díszítést kapott, az utasokat pedig A szépség és a szörnyeteg történetének figurái – Belle, a Szörnyeteg, a Gyertyatartó, Kanna mama és Csészi – fogadták.

Ha tetszett a cikk, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon

További cikkek