Pannonhírnök
Keresés
Close this search box.

Csapadékvíz-elvezető rendszert adtak át Csikóstőttősön

Csapadékvíz-elvezető rendszert adtak át a Tolna megyei Csikóstőttősön szerdán, a beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 195 millió forintos támogatásával valósult meg.

Csapadékvíz-elvezető rendszert adtak át a Tolna megyei Csikóstőttősön szerdán, a beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 195 millió forintos támogatásával valósult meg.

    Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője, egyben a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje ismertette: a településen a Béke és a Szabadság utca – részben föld alatt húzódó – vízelvezető rendszere csaknem két kilométeres szakaszon épült meg. Emellett új vízbekötés létesült a Hábi-patakba, az egységes kapubejáróknak és vízelvezető árkoknak köszönhetően javult a településkép – tette hozzá.

    Beszélt arról is, hogy a Dombóvár mellett fekvő község önkormányzata korábban is sikeresen pályázott: öt pályázaton 136 millió forintot nyert el a TOP, a Leader és a Magyar falu programból, két helyi civil szervezet pedig 5-5 millió forint támogatást kapott. Közölte, a dombóvári egyéni választókerület 56 támogatásra jogosult települése eddig mintegy négymilliárd forintot nyert el a Magyar falu programból.

    Fehérvári Tamás (Fidesz-KDNP), a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, a következő európai uniós költségvetési ciklusban 45 milliárd forint lesz a TOP Tolna megyei kerete; a korábbi ciklusban 40 milliárd forintra pályázhattak az önkormányzatok. Kreb Imre, a 800 lakosú község független polgármestere elmondta, a beruházásra – amelynek kivitelezője a bátaszéki Alisca Bau Zrt. volt – azért volt szükség, mert a településen gyakoriak a villámárvizek, amelyek a két érintett utcában lakóházakat veszélyeztettek.

(A fotó illusztráció)

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon

MEGOSZTÁS
Facebook
Twitter
LinkedIn
További cikkek