Pannonhírnök
Keresés
Close this search box.

Informatikai hiba miatt állt le az USA teljes légiforgalma

Informatikai hiba miatt állt le az USA teljes légiforgalma. Még napokig is eltarthat, mire teljesen helyreáll a légiforgalom az Egyesült Államokban.

Informatikai hiba miatt állt le az USA teljes légiforgalma. Még napokig is eltarthat, mire teljesen helyreáll a légiforgalom az Egyesült Államokban, miután egy informatikai hiba miatt szerda reggel teljes repülési tilalom lépett érvénybe.

 

 

A biztonsági rendszer tévesen figyelmeztette veszélyre a pilótákat

 

Csaknem 10 ezer járatot érintett a hiba, belföldön közlekedő, és az USA-befelé, illetve onnan kifelé tartó repülőgépeket egyaránt. A biztonsági rendszer – mint később kiderült – tévesen figyelmeztette veszélyre a pilótákat. Ez a rendszer teljesen független a légiforgalmi irányító rendszertől, és az útvonalon lévő esetleges veszélyekre figyelmeztet, a madárrajoktól kezdve a kifutópályák közelében működő fűnyírókig mindent jelez.

“Telefonon közölték velem, hogy szeptember 11-éhez hasonló a helyzet teljes földi leállással” – mondta egy amerikai utas, hozzátéve, hogy ez azonnal beindította a menekülési ösztönt nála, mert a 2001-es terrorakció reggelén is pont repült.

 

A kíbertámadás lehetőségét kizárták

 

Miután a kíbertámadás lehetőségét kizárták, az amerikai elnök teljeskörű vizsgálatra utasította a közlekedési minisztériumot. A legfrissebb információ szerint az üzemzavart a számítógépes rendszer meghibásodása okozta.

A 2001. szeptember 11-i terrortámadás óta első alkalommal rendeltek el teljes repülési tilalmat az Egyesült Államokban.

Forrás: euronews.com

(A nyitókép illusztráció)

 

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 

MEGOSZTÁS
Facebook
Twitter
LinkedIn
További cikkek