Pannonhírnök
Keresés
Close this search box.

Miskolci cipészmester készítette a világ legjobb cipőjét

Ismét tarolt az ATTILA Shoes a világ egyik legjelentősebb szakmai versenyén Wiesbadenben.

Kovács Attila, miskolci mestercipész négy benevezett cipőjével 4 aranyérmet, valamint férficipő kategóriában nagydíjat nyert Wiesbadenben, Németországban, a háromévente megrendezett ISS (Inter-Shoe-Service) nemzetközi szakmai kiállításon.

 

Az ISS a világ egyik, ha nem a legnagyobb és legjelentősebb szakkiállítása és vására, az itt nyert díj pedig a cipészszakma legjelentősebb elismeréseinek egyike szerte a világon.

 

Kézzel varrott, szattyán női cipő (Fotó: Attila Handmade Shoes)

 

A miskolci mestercipész 2 pár férfi és 2 női cipőremekkel indult a 2023-as versenyen, ahol 16 ország 46 cipőkészítő mestere mérte össze tudását kifejezetten erre a megmérettetésre, minden elemében kézzel készített lábbelikkel.

 

Négy aranyérem és egy nagydíj

 

A verseny legeredményesebb cipőkészítője is Kovács Attila lett 2023-ban 4 aranyérmével és kategórianagydíjával. Az aranyéremmel díjazott ATTILA Shoes remekművek mind tökéletesen kimunkált egyedi darabok és a cipészmester saját kezűleg készítette őket, az első tervektől, a szabáson, varráson keresztül az utolsó fényezésig.

 

A másik aranyérmes női cipő kígyóbőrből készült (Fotó: Attila Handmade Shoes)

 

A miskolci mestercipész vezette, világszerte elismert cipőmanufaktúra, az ATTILA Shoes rendre a legjobbak között szerepel a világversenyeken, hiszen számos aranyérme és nagydíja van már 2007 óta, de nem csak elismerésekben sikeres.

 

Hollywoodban is népszerű

 

Egyik leghíresebb kuncsaftja például Sir Roger Moore, akit egy eseményre hívtak meg Magyarországra még 2010-ben és fél órája volt az egykori James Bondnak a cipőrendelésre. Kovács Attila lézerrel a cipő talpára gravírozta a James Bond 007 feliratot.

 

Aranyérmet nyert ez a férfi cipő is (Fotó: Attila Handmade Shoes)

 

Kovács Attila kézzel varrott, a létező leghagyományosabb technológiával készített egyedi férfi cipői a legkiválóbb minőségű, válogatott, prémium alapanyagokból készülnek, amelyek közt megtaláljuk a klasszikus és különleges bőröket egyaránt.

 

A 2023-as győztes cipők:

  • Alga-zöld aligátorbőr férfi cipő, bőrtalpa faragva és festve, patkó alakú, réz karikákkal és szegekkel díszített rakott bőrsarokkal
  • Fakéreg-mintázatú barna bőr férfi cipő, talpán tematikus domborfaragással, a fa erezetét és az évgyűrűket idéző rakott bőr sarokkal
  • Irizáló aranyszínű kígyóbőrből készült női magassarkú masnis cipő, faragással mintázott és festett bőrtalppal
  • Gyöngyház-kék és ezüst színű szattyán bőrből készült női magassarkú körömcipő, faragással mintázott és festett bőrtalppal

 

Nyitókép: Aligátorbőrből készült aranyérmes lábbeli (Fotó: Attila Handmade Shoes)

Kövessenek minket a Facebookon is!

 

További cikkek