Pannonhírnök
Keresés
Close this search box.

Régiségvásárt tartottak vasárnap Miskolcon

Ismét benépesült Miskolc belvárosa a régiségeiket kínáló árusokkal.

Minden hónap első vasárnapján Régiségvásárt rendeznek a borsodi vármegyeszékhelyen. Augusztus 4-én rengetegen voltak kíváncsiak az eseményre.

Akik kedvelik a régi tárgyakat és figyelemmel kísérték ezt a borsodi programot, láthatták, hogy az évek során a régiségek vására egyre népszerűbbé vált, mérete pedig folyamatosan növekedett. Kezdetben csupán a Széchenyi utcát lepték el a portékáikat kínálók, mostanra már a keresztutcák is megteltek árusokkal.

Díszes porcelánok

Bőséges volt a kínálat festményekből, könyvekből, hanglemezekből, asztali órákból, régi vasalókból, porcelán-, üveg- és fémtárgyakból, hímzett ingekből, különböző történelmi korokból származó használati eszközökből, érmékből, fegyverekből. Néhány oldtimer motort is elhozott gazdája, ezeket szintén megcsodálhatták a vásárba látogatók.

Használati és dísztárgyak

A régi dísztárgyak, szőttesek, bútorok mellett egyre gyakrabban megjelennek napjaink kereskedői is a rendezvényen. Most is lehetett kapni termelői mézet, házi sajtot, lekvárt, kolbászt, szalonnát, kézzel készített gyöngysorokat, szőnyegeket, fonott kosarakat.

Asztali különlegességek

Akik valami egyedit kerestek a vásárban, azok válogathattak régi papírpénzek, újságok, plakátok között, és akadt néhány különlegesen megmunkált porcelán és üvegtárgy is. Gyönyörű, napsütéses időben sétálgathattak a vásárlók a sok gazdára váró, régi holmit nézegetve. Legközelebb szeptember elején lesz ehhez hasonló esemény Miskolc belvárosában.

“Az idő kereke” a miskolci Régiségvásárban

(Fotók: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

MEGOSZTÁS
Facebook
Twitter
LinkedIn
További cikkek