Pannonhírnök
Keresés
Close this search box.

Felvezető programokkal kezdődik a Debreceni Virágkarnevál

Augusztus 15-től ismét ellepik Debrecen köztereit a virágkompozíciók és a táncosok.

Egyhetes összművészeti-gasztronómiai forgatag várja az érdeklődőket augusztus 15 és 20. között. A virágkocsik már készülnek, hogy méltóképpen megkoronázzák az 58 éves tradícióval rendelkező Debreceni Virágkarnevált.

Augusztus 20-án teljesedik ki az ünnep, amikor a legendákat, mesés történeteket megjelenítő, több százezer szál virág felhasználásával készült, közel 5 méter magas virágkompozíciók hazai és külföldi táncosok, hagyományőrző csoportok kíséretében végighaladnak Debrecen utcáin.

Hét lelátót állítanak fel a vonulási útvonalon a szervezők. Idén is több mint 10 virágkocsi indul, és a sort ezúttal is a Szent Korona kezdi. A menetet 2000 magyar és külföldi közreműködő kíséri. Jönnek spanyol, olasz, francia, mexikói, német, amerikai művészeti csoportok, és itt lesz a 250 dobossal érkező Brazil Batala International is.

A Debreceni Virágkarnevál programkínálata

A virágkocsikat teljes számban csupán egyetlen napon, augusztus 20-án tekinthetjük meg. A karneváli felvonulást követően a Virágkocsi korzón és Oldtimer-kiállításon láthatjuk őket. Lesz azonban éjszakai felvonulás is, a művészeti csoportok és a virágkocsik este 8 órától vonulnak majd a Szent Anna utcától a Kossuth térig.

A virágparádét megelőző karneváli héten a Kossuth téren minden este ingyenes nagykoncertek várják a közönséget. A koncertsorozat augusztus 15-én kezdődik a Kodály Filharmónia Debrecen közreműködésével megvalósuló Klasszikusok éjszakájával, majd esténként színpadra lép a Swing á lá Django, az Irie Maffia, a Bohemian Betyars, a Magna cum Laude, Roby Lakatos, Kökény Attila, Radics Gigi lép színpadra esténként. Augusztus 20-án a Bagossy Brothers koncertje zárja az ünnepi programsorozatot.

A Debreceni Virágkarnevál részletes programja a fesztivál honlapján és Facebook-oldalán olvasható.

Nyitókép: A Szent Korona virágkocsi a 49. Debreceni Virágkarneválon 2018. augusztus 20-án.
(Fotó: MTI: Czeglédi Zsolt)

További cikkek