Pannonhírnök
Keresés
Close this search box.

Kezdődik a 15. Kolozsvári Magyar Napok programsorozata

Idén 74 helyszínen 560 program várja az érdeklődőket.

A belvárosban visszaállított Mária-oszlop megáldásával és a Szent Mihály-templom Europa Nostra-díjának átadásával kezdődnek csütörtökön a 15. Kolozsvári Magyar Napok (KMN) előrendezvényei.

Tizenötödik alkalommal nyújt találkozási pontot és szórakozási lehetőséget a Kolozsvári Magyar Napok a kolozsvári és erdélyi magyarok számára. A rendezvény évről-évre több látogatót vonz.

A 15. KMN előrendezvényei csütörtökön, Nagyboldogasszony napján a belvárosban álló barokk fogadalmi szobor, a Mária-oszlop megáldásával kezdődnek, szombaton pedig átadják az Europa Nostra-díjat.

A Kolozsvári Magyar Napok társrendezvényei

Péntektől jövő szerdáig tartják a Magyar Egyházzenei Biennálét, ahol számos neves kórus mutatkozik be a város templomaiban. Szombattól a 26. Szent István-napi Néptánctalálkozó fellépőinek műsoraiban lehet gyönyörködni.

Hétvégén nyílnak meg a Művészeti Múzeumban a hagyományos tárlatok: a 110 éve született Kós András szobrászművész emlékkiállítása, Incze Mózes festőművész kiállítása, T. Szűcs Ilona és Tóth László retrospektív tárlata. Bense Jenő és Gergely Balázs gyűjtő Kolozsvárt ábrázoló képeslapgyűjteményeit is megtekinhetik az érdeklődők.

Hétfőn este a magyar színházban kerül sor arra a gálára, ahol a Magyar Állami Népi Együttes Nagyvárosi vándorok című táncelőadását láthatja a közönség.

Idén 74 helyszínen 560 program várja az érdeklődőket. A Farkas utcában a kézművesvásárt, a Romkertben gyermekprogramokat tartanak, de lesz Folkudvar, Borutca, Ifjúsági udvar, valamint megnyílik az alternatív zenei programoknak otthon adó Bánffy-udvar is. Számos előadás, koncert, irodalmi program szerepel a kínálatban, és városnéző sétán, orgonatúrán, toronylátogatáson is részt lehet venni.

A főtéri nagyszínpadon a jövő héten a Zanzibár, a Neoton Família, a Parno Graszt, Elefánt, a Debrecen Big Band, Vastag Tamás, Miklós Gyuri és a LetShow Zenekar,  a Raklap Zenekar, Kowalsky meg a Vega és Demjén Ferenc ad koncertet.

A 15. KMN részletes programja megtalálható a Magyarnapok.ro honlapon, és telefonos applikáción is böngészhető.

(Az MTI értesülései szerint)

Nyitókép: Koncert Kolozsvár belvárosában (Fotó/forrás: Facebook/ Kolozsvári Magyar Napok)

MEGOSZTÁS
Facebook
Twitter
LinkedIn
További cikkek