Pannonhírnök
Keresés
Close this search box.

Friss virágokból álló virágszőnyegben gyönyörködik Brüsszel

Az alkotás augusztus 15. és 18.között látható.

Több mint félmillió dáliából készült óriási virágszőnyeget terítettek Brüsszel főterére, a Grand Place-ra csütörtökön. Az első virágszőnyeget 1971-ben alkották meg a belga fővárosban, és 1986 óta kétévente elkészítik a világörökség részét képező főtéren.

Mára világhírűvé vált a ritkaság számba menő látványosság, amely érdekességét az is növeli, hogy csupán három-négy napig tekinthető meg.

Fényshow Brüsszel fõterén, a Grand Place-on 2024. augusztus 15-én. (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Legjobban a városháza emeleti erkélyéről élvezhető a középkori céhszékházakkal szegélyezett Grand Place kockaköveire terített virágszőnyeg. Esténként fényshow is színesíti a látványosságot.

A hagyomány szerint a virágszőnyeget minimum 400 ezer darab virágnak kell alkotnia, hogy beterítse a mintegy 2000 négyzetméter nagyságú teret. A kárpit megalkotásához begóniát használnak, melyből évente mintegy 60 millió szálat termesztenek Belgiumban. Az idei virágszőnyeg 70 méter hosszú és 24 méter széles.

Nyitókép: Önkéntesek óriási virágszõnyeget készítenek Brüsszel fõterén, a Grand Place-on 2024. augusztus 15-én. (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

MEGOSZTÁS
Facebook
Twitter
LinkedIn
További cikkek