Pannonhírnök
Keresés
Close this search box.

Megérte várakozni – gyönyörű volt a tűzijáték Budapesten

Átírta a programot a viharos időjárás.

Biztonsági okokból egy órával későbbre halasztotta az augusztus 20-i Szent István-napi tűzijáték kezdését az Operatív Törzs. A kedd esti viharos időjárás végül kedvezően alakult, és mesés látványban volt része a közönségnek.

45 ezer pirotechnikai elem, valamint fényfestés és drónshow gondoskodott a szemet gyönyörködtető látványról. Aláfestő zeneként a magyar népdalkincs mellett Kodály Zoltán és Liszt Ferenc néhány művének részlete is felcsendült.

Drónnal készült felvételen a tûzijáték Budapesten, államalapítás és államalapító Szent István király ünnepén 2024. augusztus 20-án. Az elõtérben a Szent István-bazilika látható. (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Idén képi síkon és szövegesen is megelevenedett a csodaszarvas mondája, Fehérlófia legendája, Attila és a hunok kora, a honfoglalás időszaka, a történelmi események sora pedig Szent István királyunk uralkodásával zárult. Férfi és női mesélőktől hallottuk ezeket az epizódokat.

Pazar volt a tűzijáték Budapesten

A 22 órakor kezdődött ünnepi tűzijátékot, a Duna mentén több mint 5 kilométer hosszan lehetett látni. A Duna Televízió a programot élőben közvetítette, így azok is megtekinthették, akik nem tudtak személyesen jelen lenni a helyszínen.

Tûzijáték Budapesten az államalapítás és államalapító Szent István király ünnepén 2024. augusztus 20-án.
MTI/Lakatos Péter

Nyitókép: Tûzijáték a Duna felett Budapesten 2024. augusztus 20-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

További cikkek