Pannonhírnök
Keresés
Close this search box.

Jelentős a kár, de eloltották a tüzet a Barlangfürdőben

Több város tűzoltói dolgoztak a miskolctapolcai fürdőnél.

Szombat hajnalra a tűzoltók sikeresen eloltották az tüzet, amely a Miskolctapolcai Barlangfürdő aquaterápiás részlegében keletkezett, és onnan terjedt tovább a teljes tetőszerkezetre. Az oltást a hőség is nagyban nehezítette.

Péntek este 7 óra után, közvetlenül a zárást követően keletkezett tűz a Barlangfürdőben. A tűzoltók éjfél előtt tudták csak megfékezni a lángokat, és az utómunkálatok még reggel is tartottak.  Az oltásban tíz járművel negyven tűzoltó vett részt, akik Miskolcról, Kazincbarcikáról, Tiszaújvárosból és Mezőcsátról érkeztek.

A Barlangfürdő belső tere a tűz eloltását követően (Fotó: MTI/ Vajda János)

Mostanra már bizonyos, hogy teljes terjedelmében leégett a nyolcszáz négyzetméteres épület tetőszerkezete. Nem történt a tűzeset kapcsán személyi sérülés.

A tűzvizsgáló elsődleges tájékoztatása szerint a tűz oka elektromos zárlat volt, amely egy teraszon lévő kültéri lámpánál keletkezhetett. A hivatalos vizsgálat, valamint az utána következő újjáépítés miatt a Barlangfürdő bizonytalan ideig zárva tart.

Nyitókép: Lángokban áll a Miskolctapolcai Barlangfürdő gyógyászati központjának tetőszerkezete 2024. szeptember 6-án. (Fotó: MTI/Vajda János)

 

MEGOSZTÁS
Facebook
Twitter
LinkedIn
További cikkek