Pannonhírnök
Keresés
Close this search box.

Árvíz fenyegeti a leomlott Carola híd maradványait Drezdában

Jövő héten akár 8,2 méteren is tetőzhet az Elba.

Szerdán hajnalban zuhant a híd 100 méteres szakasza az Elba folyóba, de szakemberek szerint a többi része is leomolhat. A híd eddig fontos szerepet látott el a tömegközlekedés terén. Jelentős villamos-, kerékpáros- és gyalogosforgalmat bonyolított, mostanra már az átkelő rész autósávja is megereszkedett – számolt be róla a Bild.

Stephan Kühn alpolgármester szerint a híd többi részét is le kell bontani. A hídelemek teljes cseréjére lesz szükség, mivel a megmaradó részek nem képesek a forgalmat ellátni.

Közben a drezdai Carola-híd újabb szakasza omlott össze a bontási munkálatok során. A német katasztrófavédelem és a tűzoltóság folyamatosan dolgozik a híd maradványainak alátámasztásán, illetve a törmelékek eltakarításán.

Árvíz fenyegeti a Carola híd maradványait

Vasárnapra áradást várnak az Elbán, ami nehezíti a helyzetet. A folyó a jövő hét közepén akár 8,2 méteren is tetőzhet. Addigra a leomlott Carola-híd elemeit el kell távolítani, mert azok neki ütközhetnek a közeli Augustus híd pilléreinek, a lebegő törmelékek pedig el tudnák torlaszolni az Elba vizét.

A nyitókép illusztráció – Drezda látképe (Fotó/forrás: Pixabay)

MEGOSZTÁS
Facebook
Twitter
LinkedIn
További cikkek