Pannonhírnök
Keresés
Close this search box.

Egyre népszerűbbek az elektromos rollerek az utakon

Mától vasárnapig tart a Biztonság Hete rendezvény.

Az e-rolleres, a gyalogos és kerékpáros közlekedés áll az idei Biztonság Hete középpontjában szeptember 16-22. között. Az országos programsorozat szervezői a mindennapok biztonságának erősítésére hívják fel a figyelmet.

Idén nagy hangsúlyt fektetnek az e-rollerek használatára, hiszen egyre növekszik az utakon a saját, illetve a bérelhető elektromos rollerek száma. Rendeltetésszerű használat esetén ez előnyös is lehet, de az e-rollerezőknek tudniuk kell, hogy rájuk is vonatkozik a KRESZ.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) a napokban közzétett adatai szerint az első félévben több mint 300, sérüléssel is járó baleset részesei voltak az e-rolleresek, és az ütközések nagyobb részéért ők voltak a felelősek.

A Mabisz tapasztalata szerint az elektromos rollert hajtók KRESZ-ismeretei elmaradnak a közúti forgalomban járművel résztvevők általános ismereteitől. A Biztonság Hete részeként arra is felhívják a  figyelmet, hogy július 16-tól egyes mikromobilitási eszközökre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb) kell kötni.

 

Nyitókép:Kerékpáros és e-rolleres az utcán (Fotó/forrás: Pixabay)

További cikkek