Pannonhírnök
Keresés
Close this search box.

Fennállásának 10. évét ünnepli a Veres 1 Színház

Parádés műsorkínálattal jubilál a teátrum.

A fennállásának 10. évét ünneplő Veres 1 Színház két bemutatóval és nyolc új vendégjátékkal készül a 2024/25-ös évadra Veresegyházon.

Böhm György rendezésében novemberben tűzik műsorra A meseautó című vígjátékot Kékesi Gábor, Janza Kata, Molnár Gyöngyi, Harna Péter, Janik László, Széles Flóra, Ágoston Péter, Bajor Lili, Zorgel Enikő, Vincze Márton, Krajnik-Balogh Gábor és Falusi Mariann főszereplésével.

Simon Kornél Az Ackroyd-gyilkosság című Agatha Christie-krimit 2025 tavaszán állítja színpadra.

Új színészek a Veres 1 Színház társulatánál

Október 4-én a 10. évfordulót a Veres 1 Színház a Hogyan nevezzelek? című vígjátékkal ünnepli, amelyben Claude szerepében a jubileumi estén debütál Peller Károly a megújuló társulatban.

A közleményben kiemelik, hogy több előadásban is új színészeket köszönthet majd a közönség. A színház megalakulásának évéhez köthető Ray Cooney és John Chapman Ne most, drágám című vígjátékának bemutatója, amelyben októbertől Nagy Sándor és Molnár Gyöngyi is játszik.

Neil Simon bohózatában, a Pletykafészekben Kékesi Gábor, Simon Kornél, Ferenczy-Nagy Boglárka és Henczi Emma is látható lesz, míg ősszel az 1×3 néha 4-ben Kálid Artúr és Miklós Kriszta tűnik fel.

Az idei évadban visszatér a társulathoz Verebes Linda is, aki a kilenc évvel ezelőtt bemutatott Az Egérfogó című krimiben veszi vissza a főszerepet.

A társulat előadásai láthatók Budapesten is, többek között a RaM-ArT Színházban és a Belvárosi Színházban.

A Veres 1 Színház az idei évadban 70 helyszínen, 230 előadással várja nézőit, valamint négy bérletsorral – a bérletesek a saját előadások mellett nyolc független produkció vendégjátékát is láthatják.

A közleményben felidézik, a társulat az elmúlt tíz évben 150 helyszínen, több mint 600 ezer nézőnek játszott 1333 előadást – az ország szinte minden pontján.

A Mézesvölgyi Nyár idén 23 előadással, 39 ezer nézővel zárta a szezont. A társulat a 2023/24-es évadban összesen 222 előadást játszott 70 különböző helyszínen, 132 ezer eladott jeggyel – emelik ki a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Bővebb információ a programról a veres1szinhaz.hu oldalon olvasható.

Nyitókép: Jelenet A padlás című előadásból (Fotó: Veres 1 Színház)

További cikkek