Pannonhírnök
Keresés
Close this search box.

Megnyílt a World Press Photo kiállítás Budapesten

Különleges tárlatnak ad otthont a Biodóm.

Huszonnégy országból 31 fotográfus képeit láthatja a közönség az idei kiállításon, amely csütörtökön nyílt meg a Biodómban.

A World Press Photo minden évben kiemelt kulturális esemény Budapesten, immár 48 éve. A tárlat a világ legjobb és legfontosabb sajtófotóit és dokumentarista fényképeit mutatja be, amelyeket egy független zsűri választott ki.

130 országból jött kép a World Press Photo felhívására

3 851 fotós 130 országból összesen 61 062 fotót küldött be. Végül a díjazott 31 fotográfus 24 országot képvisel, melyek: Argentína, Ausztrália, Azerbajdzsán, Brazília, Kanada, Kína, Kongói Demokratikus Köztársaság, Franciaország, Németország, India, Indonézia, Irán, Japán, Mianmar, Palesztina, Peru, Fülöp-szigetek, Dél-Afrika, Spanyolország, Tunézia, Törökország, Ukrajna, Egyesült Államok és Venezuela.

Vincent Haiges Hazatérés a háborúból című fotója (Forrás: Facebook/ World Press Photo)

Kísérőtárlat is kapcsolódik a rendezvényhez, idén ennek keretében a 15 éves On the Spot magyar dokumentumfilm-sorozat alkotói, Cseke Eszter és S. Takács András által készített képek és videók tekinthetők meg.

A csütörtökön tartott ünnepélyes megnyitón jelen volt Joumana el Zein Khoury, a World Press Photo Foundation igazgatója, Karácsony Gergely főpolgármester és Révész Tamás, a kiállítás magyarországi szervezője.

Október 27-ig minden nap (hétfőn is) látogatható a kiállítás a Biodómban. Bővebb információ ITT található.

Nyitókép: Ebrahim Noroozi Afganisztán szélén című fotója (Forrás: Facebook/World Press Photo)

MEGOSZTÁS
Facebook
Twitter
LinkedIn
További cikkek