Pannonhírnök
Keresés
Close this search box.

Összefogás indult a kémia népszerűsítéséért

Legyen a kémia mindenkié!

Elindult a Kémia mindenkinek elnevezésű program a kémia népszerűsítése, valamint a kémiához kapcsolódó területek jövőjének bebiztosítása érdekében.

A Magyar Kémikusok Egyesülete kezdeményezésére 30 vállalat, oktatási intézmény és szövetség fogott most össze, hogy egy ötéves program keretében 20 százalékkal megnöveljék a kémia területén a kulcs szakmákban végzettek számát.

Magyarországon a kémiával szorosan összefüggő iparágakban – vegyipar, gyógyszeripar, környezetvédelmi ipar – átlag feletti a munkaerőhiány, és folyamatosan csökken a hazai egyetemek kémiához kapcsolódó szakjain végzett hallgatók száma.

Összefogással népszerűsítik a kémiát

A Kémia mindenkinek program célja, hogy egyesítse azokat a képzési gyakorlati lehetőségeket, amelyek segítséget nyújtanak a fiataloknak, hogy a kémiát megszeressék, megértsék és el tudják sajátítani ezt a tudásanyagot.

Elindult egy honlap is; a kemiamindenkinek.hu portál feladata, hogy minél több információt juttasson el a gyerekekhez és megszerettesse velük a kémiát. 2005 óta rendezik meg minden évben hatalmas sikerrel a Kutatók éjszakáját, amely szintén azt bizonyítja, hogy a kémia nagyon is szerethető és vonzó tantárgy.

A nyitókép illusztráció – Laboratórium (Fotó/forrás: Pixabay)

További cikkek