Pannonhírnök
Keresés
Close this search box.

Végleg megszüntetik az éjjeli sörtúrákat Prágában 

A városlakók megelégelték a mulatozást.

Betiltja az önkormányzat ezeket a szervezett programokat, mert a cseh főváros lakóit egyre jobban zavarta a kocsmáról kocsmára járó részeg turisták hangoskodása. Ráadásul a rendbontások – a helyiek szerint – veszélyeztetik Prága jó hírét.

Sok érdeklődőt vonzanak az egyedülállóan finom cseh sörök, amelyek a világ legjobbjai közé tartoznak. Utazási irodák sora kínál 4-6 órás vezetett sörtúrákat, ezek rendkívül népszerűek a turisták körében.

Az éjjeli sörtúrákon több sör fogy Prágában

A nappali sörtúrák nem csak a sörivásról szólnak. A legfontosabb prágai látnivalók és a sörkóstolás mellett a résztvevők mindig meglátogatják valamelyik sörgyárat, ahol bepillantást nyerhetnek a készítés és a palackozás folyamatába is.

Már 120 euro körüli összegért részt lehet venni a 4 óra időtartamú túrán.

Az 5 és 6 óra hosszúságúak drágábbak, ám cserébe több sörözőbe térnek be a résztvevők. A túra ára minden esetben tartalmaz egy sörcsomagot, viszont az azon felüli fogyasztást a turisták maguk fizetik. Az éjjeli túrákon több sört fogyasztanak, ami aztán hangoskodáshoz és rendbontáshoz vezet, ezért döntött úgy Prágában a városvezetés, hogy betiltja az éjszakai sörtúrákat.

A nyitókép illusztráció (Fotó/forrás: Pixabay)

MEGOSZTÁS
Facebook
Twitter
LinkedIn
További cikkek