Pannonhírnök
Keresés
Close this search box.

Frida Kahlo fotógyűjteményéből nyílt kiállítás Budapesten

A tárlat eddig mindenhol nagy sikert aratott.

Frida Kahlo fotógyűjteménye címmel nyílt kiállítás a Mai Manó Házban. A híres mexikói festőművész életébe nyerhetnek bepillantást az érdeklődők a képeken keresztül.

Magyarországon először jár a gyűjtemény, amit eddig húsz városban mutattak be, és közel egymillióan látták.

Frida Kahlo 1954-es halála után férje, Diego Rivera a mexikói népnek adományozta mexikóvárosi otthonukat, hogy abban egy Frida életének és munkásságának emléket állító múzeumot hozzanak létre. Ez azonban nem valósult meg, mivel új tulajdonasai ötven éven át elzárva tartották a festőnő személyes tárgyainak nagy részét.

Csak 2003-ban sikerült megnyitni a személyes archívumot. Az ott fellelt fényképekből aztán a kiállítás kurátora, Pablo Ortiz Monasterio fotográfus választott ki 241-et, melyek Frida életének különböző korszakait jelenítik meg.  A képeket első ízben Mexikóvárosban láthatta a közönség 2009-ben.

Budapesten január 12-ig tekinthető meg a tárlat, amit a Frida Kahlo Múzeum és az Anahuacalli Múzeum hozott létre. A kiállításról bővebb információ ITT található.

Nyitókép: A Frida Kahlo fotógyűjteménye című kiállítás a Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Házban a másnapi megnyitó előtt tartott szakmai- és sajtóbejáráson 2024. október 17-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

MEGOSZTÁS
Facebook
Twitter
LinkedIn
További cikkek