Pannonhírnök
Keresés
Close this search box.

Utolsó koncertturnéjukra indulnak januárban az Oltári srácok

Budapesten és hét vidéki nagyvárosban látható a musical.

Közel húsz év után újra összeáll a legendás Oltári srácok csapata, és egy különleges hangulatú koncertturnéra hív. Ismét együtt látható a színpadon Dolhai Attila, Serbán Attila, Mészáros Árpád Zsolt, Kerényi Miklós Máté és Szabó Dávid.

Nyolc városban találkozhat velük a közönség. A turné Szegeden indul 2025. január 31-én, majd Zalaegerszeg, Budapest, Nyíregyháza, Pécs, Mosonmagyaróvár, Székesfehérvár után Miskolcon zárul február 9-én.

A kétfelvonásos Broadway-musicalt Magyarországon 2007. március 29-én mutatták be Somogyi Szilárd rendezésében, Tihanyi Ákos koreográfiájával, az Operettszínház művészeivel a Thália Színházban, ahol hatalmas sikerrel játszották három éven keresztül. 2025 elején megint egy színpadon láthatók a magyar musical játszás népszerű sztárjai.

Az Oltári srácok története

A darab egy öt tagból (Matthew, Mark, Luke, Juan, Abraham) álló, keresztény fiúcsapatról szól, akiknek utolsó koncertjébe csöppennek bele a nézők. A fiúk a zene erejét felhasználva próbálják nemesebbé tenni az emberek lelkét.

– Öt srác, öt sors, egy cél, a zene hatalma, a lehetőség, hogy elgondolkodjunk azon, hogy a szeretetre és egymás megbecsülésére mekkora szükség van. Megismerjük az öt srác múltját, jelenét – és talán a jövőjét is.

Mi, nézők megtisztulunk, megvilágosodunk és, ha sikerül, a katarzis élményével távozunk.

Miközben szólnak a dalok, mély drámák dúlnak a háttérben, minden, ami egy fiatal popcsapatnál probléma lehet, az ebben a darabban is probléma. Kérdés, meddig tart a hit ereje, elég-e arra, hogy az Oltári srácok átvészeljék a kritikus helyzeteket – fogalmazott Somogyi Szilárd rendező a 2007-es bemutató idején.

Nyitókép: Oltári srácok – Fotó: Budapesti Operettszínház

További cikkek