Szerda óta lehet asztalt foglalni az őszi országos Étterem hétre, amelynek keretében több mint 200 étterem, köztük 15 Michelin-ajánlott vendéglő mutatja be kínálata legjavát 18 napon keresztül.
Október 2. és 19. között a magyarországi éttermek legjava komponál és kínál többfogásos menüsorokat fix árakon. A top kategóriájú éttermek 6.900, a prémium besorolásúak 8.900, az exkluzív kategóriát képviselők pedig 10.900 forinttól kínálják különleges ételsoraikat szervízdíjjal együtt – közölték a szervezők az MTI-vel.
A résztvevő több mint 200 vendéglátóhelyből 15 nemzetközi Michelin-ajánlással rendelkezik, és Bib Gourmand minősítéssel díjazottakat is lehet köztük találni.
A kiváló és elismert éttermek egytől-egyig kínálatuk legjavával készülnek, a legkedveltebb és legkülönlegesebb fogásaikból összeállított menüsorokkal – emelték ki a közleményben.
Felhívták a figyelmet arra, hogy
ebben a szezonban nem emelkedtek az árak, és néhány résztvevő étterem kedvező, kiegészítő felár ellenében még szélesebb választékkal mutatkozik meg.
A fogások és az ételsorokhoz felhasznált alapanyagok között is akadnak kifejezetten ritka és különleges ételek, így a vendégek a magyar tarka marha mellett kóstolhatnak namíbiai zebut, muflont, velős csontot, nyúlcombot, malacfület, burgundi csigát vagy békacombot is.
A tenger gyümölcsei között idén is lehet választani homárt, tigrisrákot, sárga királyhalat vagy vöröstonhal-steaket, a hagyományos ízek kedvelői pedig többféle változatban megtalálják az étlapokon a szarvasgombát, a kacsamájat és a tatár beefsteaket is.
Az éttermek a rendezvény hagyományainak megfelelően készülnek a különleges étrendet követő vendégek kiszolgálására is, így glutén-, laktóz- és cukormentes, vegetáriánus és vegán fogások is szerepelnek a menükben.
A nemzetközi konyhák kedvelői pedig választhatnak libanoni, indiai, japán, grúz, mexikói, vagy marokkói ízeket bemutató éttermek kínálatából is.
Asztalfoglalás a rendezvényre csak a www.etteremhet.hu weboldalon lehetséges limitált számban – írták a közleményben.
Borítókép: Az év első eperszürete elnevezésű étel a Michelin Guide francia étteremkalauz kiemelkedő ár-érték arányú éttermeknek járó Bib Gourmand minősítésével 2024-ben elismert budapesti Goli étteremben 2025. január 16-án. MTI/Hegedüs Róbert