A haltermelők közepes évet zárnak, és nem terveznek áremelést. Ha a kereskedelmi láncok a tavalyi árréseket alkalmazzák, akkor a családok idén is az előző évi árakon juthatnak hozzá az ünnepi halhoz – írta honlapján az Agroinform.hu.
Itthon az éves halfogyasztás 30-40 százaléka karácsony környékére koncentrálódik, a magyarok 80 százalékánál kerül hal az ünnepi asztalra. A legnépszerűbb ilyenkor a ponty, ebből a fogyasztók 85 százaléka eszik, ezt követi a harcsa, illetve az afrikai harcsa, majd a busa és a lazac.
A magyar haltermelők pontyból, harcsából és busából képesek bőven fedezni a hazai keresletet, így mindenki számára biztosított a karácsonyi halászlé elkészítéséhez szükséges hal.
Pikáns halászlé-recept Csabi chef konyjából ITT!
Borítókép: Halászlé tányéron (Fotó: Bán Csaba)











