Megszületett a torták közti verseny eredménye. Idén a gyulai Kézműves Cukrászda DCJ Stílusgyakorlat elnevezésű, csokoládés-karamellás-meggyes alkotása lett Magyarország tortája, míg Magyarország cukormentes tortáját, a csokoládés-meggyes Álmodozót a váci Édes Vonal Cukrászda cukrásza, Kovács Alfréd álmodta meg.
Tizenkilencedik alkalommal írta ki a Magyar Cukrász Ipartestület a Magyarország tortája versenyt, idén a Dobos-torta 140. évfordulójának jegyében. A gyulai Kézműves Cukrászda által megalkotott DCJ Stílusgyakorlat a klasszikus Dobos-torta kreatív újraértelmezése, mely nem csupán alkotóeleimeiben, de nevében is tiszteleg Dobos C. József előtt.
Magyarország cukormentes tortájára a kiírást tizennegyedik alkalommal tette közzé az Egy Csepp Figyelem Alapítvány. A cukrászok elsősorban a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által jóváhagyott listáról használtak alapanyagokat tortáik elkészítéséhez. Az Álmodozó torta a Lúdláb és a Rigójancsi ízvilágát idézi, csak hozzáadott cukor nélkül. A csokoládé és a meggy karakteres párosítása adja a sütemény különlegességét.
Borítókép: DCJ Stílusgyakorlat – Magyarország tortája 2025-ben (Fotó/ Forrás: Facebook/ Kézműves Cukrászda)