Borászattal foglalkozó új intézet alakult Tokaj-Hegyalján
Új borászati intézet alakult a Tokaj-Hegyalja Egyetemen
Új borászati intézet alakult a Tokaj-Hegyalja Egyetemen
Fehér bor kategóriában a pannonhalmi Cseri Pincészet , a vörös borok közül pedig a villányi Günzer Tamás Pincészet nyerték el a 2022-es Magyar Bor Nagydíjat.
Figula Mihály kapta a Magyar Bor Akadémia (MBA) Év Bortermelője Magyarországon 2022 díját – közölte az MBA az MTI-vel pénteken.
Az ünnepek előtt emelkedő forgalomra számít, hosszabb távon pedig stabil nyereséget remél a Grand Tokaj, Tokaj-Hegyalja legjelentősebb bortermelője.
Nyitrai: az új bortörvény és a borpromóciós program segíti a szőlő- és bortermelőket, növeli a hazai bor népszerűségét.
A szegedi központú Kárpátia Borház célja a külhoni (felvidéki, őrvidéki, kárpátaljai, partiumi, erdélyi és délvidéki) magyar borvidékek bemutatása.
Az átmeneti időszak első felében a szüretnél és az újborok elkészítésénél még a korábbi ügymenetet kell alkalmazni.
Az idén augusztus 1-jén hatályba lépett az új bortörvény és két végrehajtási rendelete, a jelentős adminisztratív egyszerűsítéseket tartalmazó új borjogi szabályozás intézkedéseit csak 2022 augusztusától
A tőkék körüli munkákat az enyhe tél miatt már elvégezték, és idénymunkásban sincsen hiány, mert a más szektorokban felszabaduló munkaerő fel tudják használni.
Az elmúlt harminc évben a magyar bor újjászületett, töretlenül fejlődött, és egy emberöltőnyi idő alatt győztessé vált a minőség forradalmában – mondta Kövér László.
Bor.hu címen hivatalos honlap jött létre a magyar szőlők, borok és borvidékek bemutatására.
Kitért arra is, a hazai borfogyasztás lehetne egy kicsit nagyobb, hiszen jelenleg 21-23 litert fogyasztanak fejenként az elvárható 25-30 liter helyett.