
Pezsgőkből és aszúkból rendeznek kóstolót Budapesten
Az ünnepekhez kötődő italokból kaphatunk ízelítőt.

Az ünnepekhez kötődő italokból kaphatunk ízelítőt.

Nőtt a gyümölcsös ízű pezsgők népszerűsége.

Pezsgőkonferencián is népszerűsítik a pezsgőt.

Évente mintegy 200 ezer hektoliter pezsgőt állítanak elő Magyarországon, az ország ezzel a világ 10-11. legnagyobb pezsgőgyártója.

Az ünnepek előtt emelkedő forgalomra számít, hosszabb távon pedig stabil nyereséget remél a Grand Tokaj, Tokaj-Hegyalja legjelentősebb bortermelője.

Első ízben készített pezsgőt a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete.

A jelenlegi helyzetet jól érzékelteti, hogy a brit pezsgőkereslet például a felére esett vissza a járvány miatti lezárások idején.

Minden korábbinál több, 559 nevezés érkezett a XVIII. Országos Syngenta Borversenyre, ahol a legjobbaknak járó SynVino-díjakat a mátrai Bárdos és Fia Pincészet, a tokaji Béres