Koronavírus – Megkezdődött a borpiac átrendeződése
A tőkék körüli munkákat az enyhe tél miatt már elvégezték, és idénymunkásban sincsen hiány, mert a más szektorokban felszabaduló munkaerő fel tudják használni.
A tőkék körüli munkákat az enyhe tél miatt már elvégezték, és idénymunkásban sincsen hiány, mert a más szektorokban felszabaduló munkaerő fel tudják használni.
Bor.hu címen hivatalos honlap jött létre a magyar szőlők, borok és borvidékek bemutatására.
Kitért arra is, a hazai borfogyasztás lehetne egy kicsit nagyobb, hiszen jelenleg 21-23 litert fogyasztanak fejenként az elvárható 25-30 liter helyett.
Idén a mintegy 400 ezer tonna szőlőtermés alapján várhatóan 3 millió hektoliter körül lesz a hazai bortermelés, a borászok jó évjáratra számítanak.
Napjainkban három körzetben folyik a termelés, az ászári, a neszmélyi és a tatai hegyközségben. A borászokat a Neszmélyi Borút Egyesület fogja össze.
Idén 5 ezer tonna szőlőt szüretelnek le, ami 250 kamionnyi mennyiségnek felel meg, ehhez 3 nagyteljesítményű saját és két bérelt szüretelőkombájnt használnak.
A közlemény szerint a társaság villányi telephelyén 650 millió forint vissza nem térítendő uniós fejlesztési forrásból, mintegy 670 millió forint hitelből és 25 százaléknyi önerő felhasználásával összetett élelmiszeripari beruházást indult el.
Demeter Zoltán 26 éve vesz részt tevékenyen Tokaj-Hegyalja életében, pincészetét 1996-ban alapította.
Minden korábbinál több, 559 nevezés érkezett a XVIII. Országos Syngenta Borversenyre, ahol a legjobbaknak járó SynVino-díjakat a mátrai Bárdos és Fia Pincészet, a tokaji Béres
Az új PET-palackozó gépsor lehetővé teszi, hogy a szénsavas és szénsavmentes termékekhez sem kell a jövőben tartósítószert alkalmazni.
Konyári János, a balatonboglári Konyári Pincészet alapítója nyerte el a Borászok Borásza címet, míg a Borászok Barátjának a brit Caroline Gilby borszakértőt választották. Konyári János
Miskolcon egyre több a borfogyasztáshoz kapcsolódó esemény: borvacsorákkal, pincelátogatásokkal igyekeznek népszerűsíteni a finom borokat.