Az Agrárkamara kampányt indított az egészséges táplálkozásért
Júniustól novemberig tart a hús- és tejtermékek népszerűsítése.
Júniustól novemberig tart a hús- és tejtermékek népszerűsítése.
A hazai trappista sajt fogyasztására buzdítanak.
Egészségvédő tejtermékeket fejlesztett ki a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) kaposvári kampusza, valamint a Fino Food Kft.; a felsőoktatási intézmény és a tejipari cég
A Sole-Mizo Zrt. a túró rudi gyártását érintő, mintegy 300 millió forintos technológiai fejlesztést valósított meg a marcali tejüzemében.
Az iskolatej és az iskolagyümölcs program a 2022/2023. tanévben is folytatódik, a kormány továbbra is biztosítja az ehhez szükséges nemzeti forrást.
Prémium minőségű tej termelésére alkalmas szarvasmarha-állomány tenyésztéstechnológiájának kifejlesztésén dolgozik a Bóly Zrt.
Idén rendhagyó módon, a koronavírus-járvány miatt a digitális térben rendezi meg a Tej Terméktanács hagyományos, tej világnapi, fogyasztást ösztönző programját.
Meghosszabbította 2023-ig az Agrárminisztérium (AM) a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanácsnál az egyes tejtermékekre vonatkozó piaci jelentéstételi kötelezettség hatályát.
A mezőgazdasági kockázatkezelési rendszerben is jelentős szerepet játszó növénybiztosítások díjtámogatása 5 milliárd forintot volt .
A túró, a savanyított tejtermékek 6, a tejföl 4,5, a vaj pedig 4 százalékkal drágult, 4 százalék körüli növekedésen van túl a fogyasztói tej feldolgozói átadási ára.
A nyerstej kilogrammjának országos termelői átlagára 100,48 forint volt szeptemberben; a fehérjetartalom és a zsírtartalom javulása, valamint az alapár 1 százalékos emelkedése mellett az átlagár
Megújította együttműködési megállapodását az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, céljuk, hogy erősítsék az ágazat versenyképességét és a rendelkezésre álló