Szombaton került megrendezésre a III. Tájak, Ízek, Hangulatok nevű gasztronómiai és hagyományőrző esemény Bogácson. A program célja megismertetni és közelebb hozni egymáshoz a különböző tájegységek kultúráját, szokásait, jellegzetes ízeit.
A rendezvény főzőversennyel indult, az elkészített ételeket pedig szakmai zsűri értékelte a TV Paprika séfje, Bede Róbert vezetésével. Az ország különböző tájegységeiről érkeztek hagyományőrző csoportok, akik elkészítették tájegységük jellemző népi ételeit és bemutatták népművészeti hagyományaikat.
Színpadi programok is szórakoztatták a jelenlévőket a Rendezvényparkban; fellépett többek közt a Tűzmedve Hagyományőrző Egyesület, a Bokortanyák Lakosságáért Egyesület, a bogácsi Tündérrózsa Néptáncegyüttes és a Felsőtárkányi Hagyományőrző Együttes.
A nap során a látogatók ismerkedhettek népi kézműves mesterségekkel, régi magyar fegyverekkel, lovasíjászattal, megtekinthették a Kassai Lovasíjász Iskola bemutatóját, részt vehettek lovaskocsikázáson és zenés bortúrán a Cserépi úti pincesoron.
Nyitókép: Illusztráció