A Budavári Palota immár 32. alkalommal adott otthont az év egyik legrangosabb borfesztiváljának, a Budapest Borfesztiválnak a hétvégén. Több mint 150 kiállító várta boros és gasztronómiai kínálatával a látogatókat.
Idén Argentína, Brazília, Chile és Uruguay volt a díszvendégként meghívott ország. 12 borászat érkezett tőlük, de bemutatták régiójuk gasztronómiáját is.
Olyan ételeket kínáltak a meghívott országok, mint például a többféle módon elkészített choritos (kék kagyló), a friss, nyers halhúsból készült, chilivel fűszerezett, citruslevelekben tálalt ceviche, a pescado frito (rántott tengeri hal), de voltak chilei fehérkolbászos, chimichurris, valamint argentin marhahúsos szendvicsek is.
Borünnep négy napon át
A csütörtöktől vasárnapig tartó program folyamán a borbarátok gyönyörű környezetben ismerkedhettek Magyarország tájegységeinek, valamint a vendég országok termékeivel. Borkóstolók, borplacc, interaktív bortér és Gourmet-udvar várta a látogatókat.
Nyitókép: Egy korábbi Budapest Borfesztivál pillanatfelvétele (Fotó: MTI/ Szigetváry Zsolt)
Kövessen minket a Facebookon is!