Ötödik alkalommal rendezte meg Bogács Község Önkormányzata a Tárcsás Ételek Fesztiválját. Az esemény évről évre sikeresebb, és egyre több látogatót vonz a főként fürdőhelyéről ismert településre.
Az október 22-én megtartott gasztro-program során munkahelyi közösségek, baráti társaságok, családtagokból álló csapatok mérték össze tudásukat. Az ételeket szabad tűzön – tárcsán vagy bográcsban – kellett főzni, sütni, és az így készült finomságokat szakmai zsűri bírálta el. Németh József mesterszakács vezetésével elismert szakemberek döntöttek arról, hogy kik kapják a legjobbaknak járó serlegeket.
A nap folyamán kézműves kirakodóvásárt tartottak, valamint népi játszóház, lovasbemutató és pónilovaglás színesítette a programot; a Tűzmedve Hagyományőrző és Kulturális Egyesület révén pedig az érdeklődők megismerkedhettek az íjászattal, régi fegyverekkel, a nemezeléssel, kipróbálhatták a célba dobást, a hajfonást és a botharcot.
(A nyitókép illusztráció – Vona Ildikó fotója)