Pannonhírnök
Keresés
Close this search box.

Primadonnák és operett slágerek Miskolcon

A Csárdáskirálynő, a Marica grófnő, A víg özvegy és más operettek népszerű slágereiből összeállított gálaműsorral várja a közönséget november 13-ától a Miskolci Nemzeti Színház. A Primadonnák címet viselő látványos előadás főszereplői - Seres Ildikó, Eperjesi Erika, Herczenik Anna - mellett közreműködnek a teátrum színművészei, énekkara, zenészei, balettosai. Az est rendezője Dániel Gábor, aki maga is fellépője a produkciónak.

A Csárdáskirálynő, a Marica grófnő, A víg özvegy és más operettek népszerű slágereiből összeállított gálaműsorral várja a közönséget november 13-ától a Miskolci Nemzeti Színház.

 

A Primadonnák címet viselő látványos előadás főszereplői – Seres Ildikó, Eperjesi Erika, Herczenik Anna – mellett közreműködnek a teátrum színművészei, énekkara, zenészei, balettosai. Az est rendezője Dániel Gábor, aki maga is fellépője a produkciónak.

– Az operett gálák arra épülnek, hogy a legszebb, legközismertebb melódiákat összegyűjtve, egy kicsit más nézőpontból mutassuk meg ezeket – mondja Dániel Gábor rendező. A Primadonnákban a miskolci színház kiváló művésznői lépnek színpadra, akik nagyon különböző személyiséggel, karakterrel bírnak. Ezt próbáljuk kihangsúlyozni. A primadonna egyfajta lelki alkat, és ebben a gálában az egyéniségük kerül előtérbe, hiszen az operettnél talán a személyiség varázsa a legfontosabb.

– Ez egy zseniális műfaj, mert megél akár egy vendéglőben is háttérprodukcióként, de amikor lehetőség van arra, hogy mindent megkapjon: nagyzenekart, balettkart, kórust, kiváló szólistákat, akkor igazi ünneppé válik. Az operett és az alkotók ünnepévé – hangsúlyozta a rendező.

 

Dániel Gábor és Herczenik Anna PTV fotó: Vona Ildikó
Dániel Gábor és Herczenik Anna

 

– Az operett gálákban az a fantasztikus ­- mondja Seres Ildikó primadonna -, hogy a színpadon a kedvenc dalainkat énekelhetjük, a közönség pedig egy csokorban hallhatja a legszebb melódiákat. Ha egy operett nincs igazán jól megírva, akkor különösen sok múlik a színész személyiségén, hogy mennyire képes megtölteni élettel a „papírmasé” figurákat. A színházban hatással dolgozunk, ezt nem kell szégyellni, az operettnek is megvannak a maga törvényszerűségei. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem lehet új dolgokkal próbálkozni, de fontos a műfaj színpadi hatásainak ismerete.

A teátrum művészei egy látványos gála keretében a magyar és a nemzetközi operettirodalom legszebb gyöngyszemeit adják elő a közönségnek. Az est házigazdája Fandl Ferenc, koreográfusa Kozma Attila, a Miskolci Nemzeti Színház zenekarát Cser Ádám vezényli.

 

Nyitókép: Seres Ildikó és Kozma Attila (Vona Ildikó fotója)

MEGOSZTÁS
Facebook
Twitter
LinkedIn
További cikkek