Pannonhírnök
Keresés
Close this search box.

Elstartolt a Négyesfogathajtó Világbajnokság Szilvásváradon

Vasárnapig 14 ország 43 hajtója verseng a díjakért.

Ünnepélyes megnyitóval kezdődtött az egész sportágra nagy hatást gyakorló Négyesfogathajtó Világbajnokság.

Negyven év elteltével ismét Szilvásvárad ad otthont az eseménynek. A látványos nyitóprogramban szerepelt a Magyar Honvédség Budapest Helyőrségi Zenekara, bemutatót tartott a gróf Nádasdy Ferenc Huszárosztály, a Nemzeti Lovas Díszegység, továbbá lovastornát és díjlovagló produkciót is láthattak jelenlévők. Bevonultak a küzdőtérre az 1984-es vb magyar indulói és az idei versenyzők.

Köszöntőt mondott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke, valamint Joaquin Medina Garcia, a nemzetközi szövetség fogathajtó bizottságának spanyol elnöke.

Idén 14 ország 43 hajtója verseng a díjakért. A versenyek csütörtökön rajtoltak díjhajtással, majd pénteken is folytatódtak. Szombaton következik az ingyenesen megtekinthető látványos maratonhajtás, végül vasárnap 10 órától az akadályhajtással zárul a szilvásváradi vb.

Nyitókép: Egy fogat a négyesfogathajtó-világbajnokság megnyitóján a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban 2024. szeptember 4-én. (Fotó: MTI/Komka Péter)

 

MEGOSZTÁS
Facebook
Twitter
LinkedIn
További cikkek