Pannonhírnök
Keresés
Close this search box.

Ankarában és Isztambulban a magyar-török kulturális évad

Kiemelt programokkal folytatódott a kulturális évad eseménysorozata.

A magyar-török kulturális évadot a két ország diplomáciai kapcsolatai felvételének 100. évfordulója alkalmából indította Magyarország és a Török Köztársaság kormánya tavaly december 18-án. Azóta rendszeresen tartanak programokat.

Szimbolikusan 100 programot szerveznek, és a magyar-török kulturális évad eddig lezajlott eseményei rendkívül sikeresek voltak.

Szeptember 18-án az isztambuli Pera Múzeumban most magyar kortárs képzőművészek alkotásaiból nyílt tárlat. 2025 januárjáig látogatható a Calculations and Coincidences (Számítások és véletlenek) című tárlat, amely Molnár Verát, Maurer Dórát és Rákóczy Gizellát mutatja be a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kortárs művészeti gyűjteményéből válogatott műveiken keresztül.

Konferencia a magyar-török évad keretében

Szeptember 19-én Hoppál Péter, évadért felelős kormánybiztos nyitotta meg az ankarai Köztársasági Elnöki Könyvtár épületében az Országos Széchényi Könyvtár magyar-török műfordítói szakmai konferenciáját és workshopját, majd 21-én Ankarában az MNB Arts And Culture Ösztönvilág és Szoftvergrammatika című, fiatal képzőművészek alkotásaiból összeállított kiállítását.

Még van hátra néhány esemény a magyar-török kulturális évadból, amely 2024 decemberében zárul.

A nyitókép illusztráció – Isztambul (Fotó/forrás: Pixabay)

 

További cikkek