Pannonhírnök
Keresés
Close this search box.

24 órás mesemaratont tart a közmédia a magyar népmese napján

24 ismert személy olvas fel 24 közkedvelt népmesét.

Különleges programmal készül szeptember 30-ára, a magyar népmese napjára az M2 Gyerekcsatorna és a Csukás Meserádió.

Benedek Elek író születésnapjára emlékezve, a Magyar Olvasótársaság kezdeményezésére, 2005 óta szeptember 30-a a magyar népmese napja. Ilyenkor a kulturális szervezetek igyekeznek ráirányítani a figyelmet a hazai népmesekincs értékeire, az olvasás fontosságára, valamint a mesékben rejlő bölcsességekre.

A kezdeményezéshez idén a közmédia, az M2 gyerekcsatorna és a Csukás Rádió is csatlakozik. Ismert sportolók, művészek, műsorvezetők mesélnek majd a nap minden órájában, az elhangzó meséket pedig az M2 Gyerekcsatorna közösségi média oldalán lehet követni, amelyeket később a Csukás Rádió is műsorára tűz.

Mesemaraton a magyar népmese napján

Szeptember 30-án 24 órás mesemaratonnal várja a látogatókat az M2 Gyerekcsatorna Facebook-oldala. Olyan ismert személyek mesélnek majd – mások mellett – mint Janza Kata és Pindroch Csaba színészművészek, Kapás Boglárka, Telegdy Ádám, Varga Dániel, Kardffy Aisha, Illés Fanni sportolók, Miklósa Erika operaénekes, Sárik Péter zongoraművész, Radványi Dorottya, Bényi Ildikó, Morvai Noémi, Mohay Bence, Csisztu Zsuzsa, Somossy Barbara és Forró Bence műsorvezetők.

Olyan népszerű meséket hallhatunk tőlük, mint például A kisgömböc, A királyfi és a felesége, A sajtot osztó róka, A kis kakas gyémánt félkrajcárja vagy Az okos leány.

Egy teljes  tematikus napot szentel a magyar népmese napjának a Csukás Meserádió, ahol kedves történetek hangzanak el mások mellett Szabó Gyula, Mécs Károly, Csőre Gábor, Básti Lajos előadásában. Az M2 Gyerekcsatorna a kora reggeli adáskezdéstől egészen estig a Magyar népmesék sorozat több darabját is műsorára tűzi.

Nyitókép: A só című magyar népmese (Kép forrása: KECSKEMETFILM KIDS/YOUTUBE)
MEGOSZTÁS
Facebook
Twitter
LinkedIn
További cikkek