Pannonhírnök
Keresés
Close this search box.

Hamarosan filmes relikviák kerülnek kalapács alá Londonban

Az árveréseken semmi sem drága a rajongóknak.

Közel kétezer tételt árvereznek el novemberben több millió font értékben. Többek között új gazdára találhatnak a Csillagok háborúja, a James Bond, a Batman és a Gladiátor egyes kellékei is.

Milliárdokat képesek fizetni a rajongók egy-egy filmes relikviáért. Idén tavasszal például több mint 80 ezer dollárt adtak a Maffiózók sorozat egyik díszleteleméért.

Az 1939-es Óz, a csodák csodája című film gyáva oroszlánjának bundás kosztümje 2014-ben több mint hárommillió dollárért talált gazdára, ami több mint 1 milliárd forint.

2013-ban értékesítették egy másik nagy klasszikus, A muzsika hangja című musical kellékeit és jelmezeit tartalmazó csomagot, benne Julie Andrews ruhájával – ebben énekelte a Do-Re-Mi című dalt -, ez 1,3 millió dollárért kelt el.

Roby a filmes relikviák csúcstartója

Eddig a legdrágább filmes relikviák az 1956-os Tiltott bolygó című alkotás Robby robotja, akiért 2017-ben  5 375 000 dollárt (2 milliárd forintot) fizetett egy rajongó.

Relikviák tekintetében a Star Wars a legnépszerűbb. Darth Vader maszkja A Birodalom visszavágból, Luke Skywalker fénykardja a negyedik és ötödik részből, valamint R2–D2 az 1977-es filmből (Egy új remény) a közel múltban cserélt gazdát. Közülük a kis robot, R2-D2 volt a legdrágább, érte több mint 2,7 millió dollárt adott egy Star Wars-fan.

Nyitókép: Russell Crowe a Gladiátor című filmben (Kép forrása: port.hu)

 

MEGOSZTÁS
Facebook
Twitter
LinkedIn
További cikkek