A közlemény szerint október 19-23. között Párizs ad otthont a világ egyik legjelentősebb élelmiszeripari eseményének. A kétévente megrendezett, csaknem 7500 kiállítót vonzó szakmai találkozón a hazai kiállítók exportképes termékeket kínálnak a szakmai látogatóknak, beszerzőknek.
Az AMC tájékoztatása szerint a magyar élelmiszeripari cégek követik az élelmiszeripari trendek változását, amit az is mutat, hogy idén négy hazai terméket is beválogattak az „Innovation Awards” versenybe.
Magyar termékek a szakkiállítás versenyén Párizsban
Ezek között van a Panarini Kft. magyar tenyésztésű afrikai harcsából, illetve tokhalból, különleges eljárással készült halchips csemegéje, amelynek most kezdődik Magyarországon a piacra történő bevezetése.
Szintén beválogatták a Grapoila Kft. sárgabarackmagliszt alapú csokoládéját, ami a maga nemében egyedülálló újítás.
A Nobilis Zrt. két terméke is szerepel a válogatásban, a gyömbéres ízesítésű almaszirom, valamint a kurkumás, citromos, étcsokoládéba mártott mandula.
Az AMC jelezte, hogy más érdekességeket is találhatnak a magyar termékek iránt érdeklődő beszerzők.
Ezek között említették a hagyományos összetevőkből álló, de egy gyártástechnológiai újítás miatt három perc alatt kifőzhető száraztésztát, a kifejezetten háziállatok számára összeállított hidegen sajtolt olajkeveréket, valamint a gyógyteakeverékeket, mézeket, péksüteményeket és konzerveket.
A fagyasztott termékek forgalmazói külön standon mutatkoznak be, itt a különböző mélyhűtött zöldségek és gyümölcsök mellett nyúlhúsból, pulykahúsból készült termékeket, valamint félkész, mélyhűtött gombócokat is kínálnak.
A kiállítás ideje alatt az Agrármarketing Centrum élelmiszerexport-fejlesztési üzletága, a Hungarian Food Business Program is folyamatosan regisztrálja a beszerzőket – közölték.
A nyitókép illusztráció – Az Eiffel-torony Párizsban (Fotó/forrás: Pixabay)